Over RegioRuis

Voor wie?

RegioRuis is de contest voor jonge pop-en rockmuzikanten, singer-songwriters, rappers & bands t/m 25 jaar op Schouwen-Duiveland. RegioRuis biedt de jonge talentvolle muzikanten de mogelijkheid om podiumervaring op te doen. 

RegioRuis is onderdeel van meerdere muziekprojecten (Podium ZSpectra en Steenworp) in Zeeland en wordt gefinancierd door Provincie Zeeland en Gemeente Schouwen-Duiveland. Het is een project voor en door jongeren. RegioRuis is onderdeel van SMWO en wordt in samenwerking met Brogum georganiseerd.

Aanmelden

Iedere band die deelneemt aan RegioRuis krijgt 30 minuten de tijd om op het podium te laten horen en zien wat zij in hun mars hebben. Tijdens de optredens doen bands podiumervaring op, worden beoordeeld door een jury en krijgen tips waardoor ze zich kunnen ontwikkelen. Wil je meedoen aan seizoen 2020-2021? Meld je dan nu aan via het aanmeldformulier op deze website!

Voorronden en finale

RegioRuis kent voorronden en een finale. Bovendien wordt er door de jury een wildcard uitgedeeld voor een plaats in de finale. De winnaar van iedere voorronde komt in de finale. Tijdens de finale wordt de winnaar van het RegioRuis seizoen bekend. De winnaar wint een bedrag dat zij kunnen besteden aan hun band en doet mee aan de Zeeuwse Belofte. Ook winnen zij een optreden in poppodium Brogum in Zierikzee.

Jury

De jury beoordeelt de bands op het optreden en geeft tips over het verder ontwikkelen van de band.
Jury 2019-2020
Lonneke de Klerk (zangeres bij o.a. JP de Klerk, coördinator Popronde)
Maric de Ruiter (zanger en gitarist Treehook)
Rick Kouwenberg (drummer Charades en programmeur Brogum)

Workshops & Coaching

Doe je mee aan een voorronde van RegioRuis en kan je wel wat praktische tips & tricks voor je performance gebruiken? 

Kom dan naar de coachdag waar professionals je alle ins & outs gaan vertellen over licht, geluid en promotie > vet handig, want dit komt je optreden ten goede!  Ook als je niet deelneemt aan RegioRuis ben je van harte welkom! 

Social & contact

RegioRuis is ook te volgen op Facebook en Instagram.
Voor meer informatie kun je terecht bij de contactpersonen op de pagina contact.

Zo gaaf is het om mee te doen!