Wildcardronde

Xeno

Metal

 

 

Xeno is een collectief bestaan. Een neerzetting van een gedachte, een erfgoed. Iets nieuws, iets vreemds. Er heerst vrijheid en trots om muziek te maken die goed aanvoelt. Iets wat je nog niet hebt gezien of gehoord. In de grondvesten van het metalgenre groeit Xeno koppig een eigen kant op. De incorporatie van een toetsensectie draagt bij aan een theatrale presentatie, ondersteund door de karakters en dwarsheden van de overige bandleden. De nummers nemen je mee op een individuele reis gevuld met grooves, melodieën en soms verrassende ritmes.

Uit de as van de band Semiazas ontstond in het jaar 2012 de naam Xeno. Hiermee ontstond ook de drang om uit te dragen waar ze voor staan, met een nieuwe line-up die zorgt voor frisse inbreng. Wat deze nieuwe reis gaat brengen weten ze zelf ook niet, het gaat ze dan ook niet om de eindbestemming. Na het verzamelen van genoeg materiaal om verscheidene podia te betreden zijn ze nu klaar om de omgeving te verkennen!

 

 

The black carrots

The black carrots

Rock

Letters from Nina

Popmuziek

​Rustige popmuziek met een eigen draai eraan. Via podium-Z hebben ze elkaar allemaal leren kennen. Nog nooit eerder in deze formatie samen gespeeld. Sinds vier maanden vormen ze een geheel en zijn ze druk aan het oefenen.