Voorronde 4

Backroots

Desert Rock Stoner Metal

Een stampend powertrio uit Wolphaartsdijk, bestaande uit Tom, Lars en Frank. Vanaf het moment dat ze in 2013 het eerste nummer schreven ging de rest vanzelf. De zalen waar Backroots speelt worden achtegelaten alsof er een tornado is geweest.

Een stampende gierende bas met veel te dikke snaren en een smerig distortion effect. Knallende keiharde strakke drums met grote bekkens. Loeiende gitaar met een vieze fuzz, een wah-sweetspot voor gillende solo's en catchy ritmepartijen. Desert Rock. Stoner Metal. Dansmuziek voor mannen met grote snorren, baarden, buiken en een truckersverleden. Dat is Backroots...

 

Xeno

Metal

 

Xeno is een collectief bestaan. Een neerzetting van een gedachte, een erfgoed. Iets nieuws, iets vreemds. Er heerst vrijheid en trots om muziek te maken die goed aanvoelt. Iets wat je nog niet hebt gezien of gehoord. In de grondvesten van het metalgenre groeit Xeno koppig een eigen kant op. De incorporatie van een toetsensectie draagt bij aan een theatrale presentatie, ondersteund door de karakters en dwarsheden van de overige bandleden. De nummers nemen je mee op een individuele reis gevuld met grooves, melodie├źn en soms verrassende ritmes.

Uit de as van de band Semiazas ontstond in het jaar 2012 de naam Xeno. Hiermee ontstond ook de drang om uit te dragen waar ze voor staan, met een nieuwe line-up die zorgt voor frisse inbreng. Wat deze nieuwe reis gaat brengen weten ze zelf ook niet, het gaat ze dan ook niet om de eindbestemming. Na het verzamelen van genoeg materiaal om verscheidene podia te betreden zijn ze nu klaar om de omgeving te verkennen!