Finale

Finale RegioRuis 2015

op anywave 2015

De finale wordt gespeeld op het anywave festival rondom Popcultura Brogum te Zierikzee. Dit festival trekt elk jaar meer dan ± 2.500 bezoekers. Ook voor dit jaar staan er weer 6 acts van RegioRuis en dat zijn:

De winnaar doet de cover van Muse - Feeling Good

Muse

feeling good

Deaf by disco.

Deaf by disco.

Pop Rock

In de huidige formatie spelen we ongeveer 1,5 a 2 jaar. Hiervoor zijn meerdere bandleden al een aantal jaar same bezig. Van een klein zolderkamertje naar onze zelfgebouwde oefenruimte gegaan! Deaf by Disco heeft de intentie om een show te bouwen voor én met het publiek. Een enthousiast viertal dat met veel plezier op het podium staat en het beste uit zichzelf wilt  halen om een zo vet mogelijk optreden neer te zetten. Zingende gitaren, bulderende drums en een meerstemmig koor aan schreeuwlelijkerds met maar één missie: de zaal veroveren. We zijn actief in Zeeland bij wedstrijden, festivals en cafe's. Ook speelden we o.a. Al in de Melkweg in Amsterdam en in Eindhoven.

The circle remains

The circle remains

Metal

Hard, melodisch en tekstueel to-the-point. The Circle Remains is een metalband voortkomend uit een eerdere band die net naast de prijs greep in de T-strijd van 2013.

Inmiddels is een nieuw repertoire opgebouwd en hebben zij in korte tijd al diverse podia afgestruind. Ze zijn ambitieus en doelgericht: “onze muziek moet buiten de repetitieruimte ten gehore gebracht worden”. Op het moment is The Circle Remains druk bezig met shows en het plan is om dit jaar een album op te nemen.

Backroots

Backroots

Desert Rock Stoner Metal

Een stampend powertrio uit Wolphaartsdijk, bestaande uit Tom, Lars en Frank. Vanaf het moment dat ze in 2013 het eerste nummer schreven ging de rest vanzelf. De zalen waar Backroots speelt worden achtegelaten alsof er een tornado is geweest.

Een stampende gierende bas met veel te dikke snaren en een smerig distortion effect. Knallende keiharde strakke drums met grote bekkens. Loeiende gitaar met een vieze fuzz, een wah-sweetspot voor gillende solo's en catchy ritmepartijen. Desert Rock. Stoner Metal. Dansmuziek voor mannen met grote snorren, baarden, buiken en een truckersverleden. Dat is Backroots...

 

Kiki

Kiki

Singer/songwriter

Ik ben bezig met gitaar spelen vanaf 11e en kwam er later achter dat zang mij ook wel aansprak. Op mijn 14e begon ik met gedichten te schrijven die ik algauw omzette in lied teksten waarbij ik een gitaarlijn verzon. Mijn eigen nummers zijn gebaseerd op gedichten. Mijn gedichten verzin ik vaak op basis van foto’s, historische verhalen of eigen ervaringen. Ik hou ervan om niet autobiografisch te schrijven, dus in de vorm van verhalen. Sinds kort ben ik bezig met het vinden van plekjes waar ik kan optreden en mijn nummers kan laten horen. Met RegioRuis ben ik weer een ervaring rijker!

Facebook

Peer

Peer

Rock/Indie Rock

PEER is een jonge frisse rockband bestaande uit vier muzikale vrienden met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar. Het repertoire is stevig, catchy en proeft naar invloeden van Nirvana.Vorig jaar sleepte PEER de Buma Music Academy Award 2014 in wacht en ontving lovende kritieken van Lange Frans en juryvoorzitter Erik van Tijn. Onder begeleiding van deze music-masters heeft PEER in de Amsterdamse Soundwise Studio hun eerste officiële single Change Me opgenomen.In hun korte bestaan heeft de band al een aardige lijst met optredens op hun naam staan en zijn de reacties na afloop van de optredens veelbelovend.PEER werd door de programmeurs van de Zeeuwse poppodia geselecteerd voor het nieuwe POPAANZEE seizoen. Gekeken werd onder meer naar de motivatie, kwaliteit van eigen nummers en of de act in staat is om een show te geven tijdens de POPAANZEE-zomertour

Jaimy

Jaimy

SINGER/SONGWRITER