2013

winnaar Regioruis 2013

The Funky organizers

3 Gasten die de mazzel hebben dat ze boordevol talent zitten èn dat ze elkaar gevonden hebben. Dat is voor Willem (18 jr, Hammond) en Bram (17 jr, Bass) niet zo raar want dat zijn broers. Zij liepen Zep (13 jr, Drums) tegen het lijf op de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. Ze hebben gemeen dat ze alle drie uit een muzikaal nest komen waar muziek maken levensbehoefte nummer 1 is. Geen covers. Meteen eigen werk. Vanuit een jam of gewoon omdat één van de drie komt met een liedje. Dan kneden en masseren tot een strak geheel. Het resultaat is groovende funk, oldschool gemixed met modern. Nu is het zover dat ze er klaar voor zijn: Spelen!

Winnaar voorronde 1

MONSUN

Het  winnende trio Monsun  is afkomstig uit Goes. De de drie goed op elkaar ingespeelde winnaars van Spectra zetten een stevige set powerrock neer. Het introverte gedrag van de op Kurt Cobain gelijkende frontman komt wat merkwaardig over, maar leidt tot hilariteit als hij netjes vraagt hoeveel tijd ze nog hebben... Van de driekoppige jury mag er nog wat meer power in, verder unaniem lof over het energieke optreden.

Winnaar voorronde 2

NUTZ

Nutz is de winnaar van de 2e voorronde geworden. Deze band wist zowel het publiek als de jury te overtuigen met een strakke speelset. Nutz is de 2e band die de op het festival Anywave probeert Regio Ruis 2013 te winnen!

Winnaar voorronde 3

THE FUNKY ORGANIZERS

Drie jochies uit Dordrecht wisten de kans die ze als The Funky Organizers kregen om mee te doen aan het Schouwse muziekproject RegioRuis in een daverend succes om te zetten. Met hun set aan vooral instrumentale groovy dansbare rock met links naar zowel jazz als reggae overrompelden ze vrijdag in een vol Brogum zowel publiek als jury. Daarmee verzekerden het trio zich als buitenbeentje van een plek in de RegioRuis finale op zaterdag 8 juni tijdens het Anywave festival in Zierikzee.

Winnaar voorronde 4

SILENCE

De band Silence uit Middelburg heeft vrijdagavond in het Zierikzeese Brogum de laatste voorronde van poptalentenwedstrijd Regioruis gewonnen. Twee zangeressen die over een enorm stembereik en goede stembeheersing beschikken in een verrassend en spannend repertoire'', concludeerde de jury. Zonder de bassist, die verhinderd was, bleek Silence al indrukwekkend genoeg om als finaleband terug te komen tijdens het Anywave-festival in juni.n De Zeeuws-Vlaamse coverband Smash won de publieksprijs. De twee 12-jarige en de twee 13- jarige bandleden verbaasden en vertederden vanaf hun eerste nummer. Zonder podiumvrees en voorzien van voldoende muzikaal talent wisten ze het publiek te raken. De jury ging voor Silence.

Winnaar voorronde 5

BOER HENK EN MC JAMAICA

De rappers Boer Henk en McJamaica zijn de finalisten in de categorie hiphop van RegioRuis. Het tweetal liet in de laatste voorronde een opmerkelijke variant van rap en hiphop horen in popzaal Brogum in Zierikzee. Een cabareteske knipoog naar dialectrock met een flinke portie humor in de raps. ,,Een vondst die drijft op contrasten. De uit de klei getrokken boer Henk en zijn exotische vriend McJamaica spelen op een ongebruikelijke manier met de elementen van de hiphop '', constateerde de jury na afloop. Tijdens de hiphop ronde van RegioRuis verraste ook het nieuwe Zeeuwse raptalent Willy The Poet met sterk geëngageerde Engelse teksten in een ontspannen stijl. De deelnemers brachten een deel van hun raps ten gehore met de band Groovebox. De debuterende Weronika Stys viel daarbij op door de mix van zang en raps. De finale van RegioRuis met de winnende hiphop act, singer-songwriter Nutz en vier bands is op zaterdag 8 juni tijdens het Anywave festival in en rond Brogum.

PUBLIEKSWINNAAR

SMASH

Zij speelden tijdens de 4e voorronde van regioruis al in Brogum, maar konden niet winnen van Silence. Nu staan ze toch nog een keer op het podium van Regioruis tijdens de finale!

Cover

Gotye

De finalesong, het verplichte nummer dat finalisten van Regioruis moeten spelen, was in 2013 Somebody that i used to know van Gotye.